Findal Barnehage
Herumveien 5, 3960 Stathelle

Velkommen til Findal barnehage!

- Et godt sted å være!

- Et godt sted å lære!

Litt om oss:

Vi ser at en liten barnehage gir trygghet for liten og stor! Findal barnehage er den eneste fulldags-barnehagen med kun en avdeling i Bamble kommune. Den blir drevet av foreldrene til barna som går her, så mulighetene til å kunne påvirke ditt barns hverdag er stor her hos oss.

Vi ser helt klart fordelen ved å være en liten barnehage. Vi blir godt kjent med barna og også foreldrene her. Barna får ikke så mange andre barn og voksne å forholde seg til, samtidig som det er lett å finne lekekamerater og venner.

Barnehagen er åpen fra 7.00 til 16.30 fra mandag til fredag. Vi er godkjente for 18 barn i alderen 3 til 6 år. Men i enkelte tilfeller kan barnet begynne hos oss når de er 2 år.

Hvor holder vi til? Helt i begynnelsen av Herumveien på Findal i Bamble. ( Ikke langt fra Cocheplassen.) Vi leier lokaler av Findal bedehus, og har derfor litt andre lokaliteter enn "vanlige" barnehager. Bygget er i to etasjer hvor garderober og toaletter er nede, mens kjøkken, en stor sal og to romslige lekerom er i annen etasje. Salen gjør at vi kan utfolde oss skikkelig med fysiske aktiviteter og her finns også en "scene" som stimulerer til utstrakt bruk av drama, sang og andre aktiviteter. Vi har naturen rett utenfor dørterskelen til barnehagen. Vi har laget et flott uteområde i skogen noen få minutters gange fra barnehagen. Her kan barna få utfolde seg fritt og her storkoser de seg.

Vårt fokus:

Vi ønsker at alle barna her hos oss skal føle seg trygge og trives. Hvert enkelt barn er viktig og de skal få utvikle seg i sitt eget tempo og på sin egen måte. Vi er opptatt av å vise barna anerkjennelse og respekt. Hos oss er det høyt under taket både billedlig og bokstavelig talt.

Vi har de siste årene satt fokus på barns medbestemmelsesrett og pedagogisk dokumentasjon. Vi jobber for å få fram barneperspektivet bedre. Hva er barna opptatt av, hva kan vi lære mer av sammen? Hvordan få fram de kompetente barna og utfordre dem?

Dette er ikke bare en læringsprosess for barnet, men i høy grad også for oss voksne. Vi ønsker å møte barnas ideer, teorier og hypoteser med respekt, nysgjerrighet og undring.

Dokumentasjonen kan si oss noe om hva barn faktisk kan, hva de er opptatt av, hva de tenker, hvordan de handler. Samtidig kan den si oss noe om hvordan vi voksne samhandler med barna, vår relasjon, og hvordan vi tror barna oppfatter denne. Kanskje oppfatter vi og barna situasjoner og relasjoner helt forskjellig?

Vi ønsker at barna skal få et godt selvbilde, de skal vite at de er noe! Vi er også opptatt av humor, lek og moro, og vi ønsker å pirre nysgjerrigheten til barna litt ekstra. Det er mye læring i god og morsom lek!

To gode venner

Du har kommet til denne siden fordi du benytter en RSS-feed fra en tidligere versjon av regjeringen.no. Vi har laget en beskrivelse for hva du må gjøre for å oppdatere til våre nye feeder.